Skip to content

DE ORGANISATIE

Stichting HipHoop bestaat uit een jong en dynamisch en multi-disciplinair team. De oprichters van de Stichting hebben een gemeenschappelijk passie voor muziekkunst en muziekcultuur. Deze gemeenschappelijke passie bracht de oprichters samen en formeerde de HipHop groep HipHoop. De groep heeft in het verleden op verschillende podia gestaan waaronder Buma Beats, 013 en ’t Paard van Troje en stond in 2013 in de finale van de Grote Prijs van Nederland op het podium van Melkweg. De naam HipHoop staat voor de manier en stijl hoe je ‘hoop’ overbrengt en andere mensen inspireert. De slogan luidt: ‘Hip’ is de stijl, ‘Hoop’ is de movement.

Vanuit de affiniteit met de Hiphop cultuur is Stichting HipHoop ontstaan. De Stichting zet zich in om Rotterdamse jongeren door middel van (muziek)educatie en talentontwikkeling te inspireren het beste uit hun leven te halen en de levenskwaliteit van Rotterdamse jongeren te verbeteren. Stichting HipHoop richt zich grotendeels op talentontwikkeling van jongeren in Rotterdam. Deze talenten biedt deelnemers de mogelijkheid om sterker in hun schoenen te staan en om eventueel in de toekomst zelf werk te creëren. Onze focus ligt op het bereiken van jongeren met een voorbeeldfunctie als positieve rolmodel. Na het volgen van een reeks lessen zijn de jongeren in staat om de kennis die zij hebben opgedaan over te dragen aan buurthuizen, naschoolse opvang en andere jongeren in de buurt.

De Stichting maakt gebruik van audiovisuele segmenten om hun doel te verwezenlijken. Tegelijkertijd speelt zij in op de belevingswereld, subculturen en muziekstijlen van Rotterdamse jongeren en daagt zij deelnemers uit om hun eigen kwaliteit te ontdekken. Door het aanbod van projecten, activiteiten, evenementen en het beschikbaar stellen van professioneel audiovisueel studio materiaal biedt de Stichting jongeren een kans op groei en ontwikkeling binnen de creatieve sector.

Are you ready to

grow your brand ?